Instagram представи Live Video с приятел

През изминалата седмица Instagram представя двупосочен видеоклип на живо: Instagram  позволява на телевизионните оператори да канят зрителите да се присъединят към потока си на живо на живо в приложението. След като другият човек е добавен към потока на живо, екранът се разделя на двама с домакина на върха и гостите отдолу. Instagram започна да тества тази нова функция с „малък процент“ потребители през август миналата година и я пусна в глобален мащаб на устройства Android и iOS тази седмица.

Live Video-  ви помага да споделяте по автентичен начин, но понякога може да бъде смущаващо, когато сте сами. Лесно е да добавите гост, докато излъчвате. Просто докоснете новата икона в долния десен ъгъл и докоснете „Add“, за да поканите всеки, който гледа в момента. След като се присъединят, ще видите екрана разделен на две и приятелят ви ще се появи точно под вас.

Последователите могат да коментират видеото в Instagram, единствената разлика е, че ще бъде два пъти по- забавно, с двойно повече хора, които гледат.

През тази година Instagram пуска цял набор от актуализации за видео за приложението и това е само част от многото актуализации, които те хвърлят върху нас. След като започнете да гледате видео на живо, можете да изберете един от вашите приятели да се включат във вашия поток от Instagram.

Най-доброто от всичко това е, че можете да продължите да играете с филтрите за лице на Instagram, когато се наслаждавате на живо с приятеля си.

По- интересно е как да използваме новата опция за бизнес цели.

Съветът, който може да ви дадем е да пробвате функцията веднага. Ще ви дадем един пример:

Представете си, че сте местен магазин, който продава климатици. Имате бизнес акаунт на фирмата в инстаграм и решавате днес да представите Топ продукта Климатик Х, който е промоционален през месец ноември. Излъчвате презентацията на продукта си на живо в инстаграм и добавяте свои колега в потока на живо. Неговата роля, може да изиграе:

  1. Ще предизвика интерес, как се случва това изобщо?
  2. Ще накара аудиторията да чуе новия човек, какво има да каже/ и тук е момента, да споделим, че колегата, който се включва трябва да затвърди думите от прецентацията, дори ако сподели кратка история с продукта, как той е помогнал на негов клиент, какъв проблем е решил на негов клиент и т.н/

Ще ни е интересно да споделите с нас какви са резултатите то първото ви видео на живо с приятел.