Facebook пусна Explore Feed за desktop

Facebook беше затруднил публикациите страниците да достигат до news feed на  хората като беше намалил органичния обхват в полза на платеното разпределение, за да приоритизира постове от приятели и членове на семейството. Но от вчера 19.10.2017г. е добавила нова емисия, която може да помогне на бизнеса да възстанови част от този изгубен обхват.

Тази седмица Facebook официално стартира нова емисия на desktop, която представя на хората публикации от страници, които не следват, и публикации, които няма да се появят в редовната си емисия за новини.

Тя се нарича „Explore Feed“. Компанията пусна алтернативната новинарска кампания за мобилни устройства по-рано тази година. Както в мобилни, така и в настолни компютри, потокът от източници за търсене може да бъде намерен в менюто „Explore“.

„Започваме да пускаме безплатна емисия от популярни статии, видеоклипове и снимки, които автоматично се персонализират за всеки човек въз основа на съдържание, което може да им е интересно. Чухме от хората, че искат лесен начин да изследват подходящо съдържание от страници, които все още не са свързани с тях „, заяви говорител на Facebook в изявление по имейл.