Хакната фейсбук страница

След последния голям ъпдейт на фейсбук през септември 2020 г. не закъсняха и проблеми. Колко неочаквано? 🙂
Ако сте един от късметлиите със загубен достъп до фейсбук страницата си, не се притеснявайте, не сте сами.

Първото нещо, което трябва да знаем при тази ситуация е, че трябва да запазим спокойствие, да не се притесняваме, дори да сме загубили достъп до фейсбук страница с над 100 хил. фена или последователи.
След това е важно да си отговорим на въпроса, защо загубих достъпа до фейсбук страницата си?

От опита, който имам към момента мога да обобща 3 причини:

1. Проблем със сигурността. Използването на незащитени електронни пощи може да Ви създаде големи проблеми. Съветвам Ви да ползвате услугите на компании с доказан опит в сигурността и защитата в областта на електронни услуги. Не искам да правя лоша реклама, но abv.bg не е най-надеждната поща, а gmail има прекрасна възможност за защита със смс известяване, с проследяване на устройствата, от които влизате в пощата си. По този начин си гарантирате и сигурност за фейбсук профила си. Електронната поща, с която влизате във фейсбук е добре да има няколко нива на защита.
Ако нямате поща в gmail, съветвам Ви да си създадете още сега.

НАТИСНИ ТУК

След това може лесно да си смените пощата в личния фейсбук акаунт.

Втората стъпка на ниво защита е да включите

С тази стъпка лесно си гарантирате повече сигурност и защитеност за Вашия фейсбук акаунт, който е собственик на фейсбук Бизнес мениджър или само на бизнес страница.

2. По невнимание
Често се свързват с мен клиенти, които без да разберат какво са направили, изведнъж установяват, че нямат достъп до фейбсук страницата си.

3. Системно нарушаване политиката на поверителност на фейбсук

За да се премахнати от собствената си фейсбук страница, 70% от случаите е, когато сте нарушили многократно политиката за поверителност на фейбсук.
Тук може да прочетете цялата политика за поверителност на фейсбук при рекламиране.

Второто нещо, върху което трябва да помислите е, дали имате юридическа документация, с която да удостоверите, че Вие сте собственик на този бизнес, страница и т.н. във фейсбук. Това отговоря на въпроса, че незаконни бизнеси, които използват фейсбук за продажби, не могат да върнат достъпа до фейбсук страницата си.
Ако сте фирма, правителствена или неправителствена ораганизация, търговско дружество, обект и имате документи, с които да потвърдите, че Вие сте собственик, управител или мениджър на тази организация, то няма проблем с възстановяването на достъпа до самата страница и бизнес мениджър.
Третото нещо е да стартирате процес за възстановяване на достъпа до Вашия бизнес мениджър или фейсбук страница.
ВАЖНО!!!
Ако нямате опит в комуникацията с фейсбук съпорта, моля обърнете се към експерти в областта на социалните мрежи, които имат опит. Неправилно изпратена информация може да Ви коства достъпа до фейбсук страницата, години усилия, пари и време.
Необходимо е да подготвите документите, които фейсбук изиска от Вас като най-често това са нотариоално копие на личната карта на собственика и администратор на бизнеса, няколко декларации, легализиран превод на официални фирмени документи, според зависи от изискванията на съпорта. Всичко това е на английски език и нотариално заверено.
Веднъж, след като се подадат може да отнеме 2 дни, но и 40 дни. Зависи от сложността на случая.
Имайте предвид, че фейсбук преди да приеме документите се застрахова, че не гарантира, че ще върне достъпа до страницата.

През последните 3 години съм имала досетки случаи със 100% успеваемост на възстановяването.


Ако не можете да се справите сами, моля свържете се с нас на 0894540480 или ни изпратете запитване на info@creativemarketing.bg

С уважение,

Анна Христова