Най- новите актуализации във Facebook- Ноември 2017г.

Декември е един от любимия ни месеци в годината- празнични кампании, коледни разпродажби, събития за нова година.
Знаем, че сте се фокусирали върху коледните си кампании, но е важно да следите и последните акутализации от страна на Facebook, за да не пропускате нещо важно, което може да максимизира крайния резултат.

Знаем колко е трудно да намерите време, за да прочетете последните новини и да сте постоянно актуални, когато трябва да създавате и провеждате кампании във Facebook Ads!

Преди да ви представим последните промени във Facebook за последния календарен месец е важно да започнем с думите на Дейвид Уейн, финансов директор във Facebook :

„През третото тримесечие на годината, средната цена на една реклама се е увеличила с 35%, а броят на показваните рекламни импресии е нараснал с 10%, предимно от реклами във Facebook и Instagram. Бих отбелязал, че в сравнение с преди една година, цената е много по-важен двигател на растежа на нашите рекламни приходи.“

Какво означава това за всички, които рекламират във Facebook?

Рекламодателите трябва да са във Facebook + Instagram и тяхната цел е да привличат повече ежедневни потребители, които да прекарват по-дълго време в сайта. Да показвате рекламите си без да има взаимодействие, вече не е ефективно.

От друга страна, Facebook рекламата става все по-сложна и рекламодателите ще трябва да са още по-изобретателни, ако цените на рекламите са се повишили с 35% за една година.

Рекламодателите ще се нуждаят от всеки трик, който трябва да останат „в играта“, защото все още рекламния панел на Facebook е твърде сложен за средния потребител.

Също така са казаното от финансовия директор означава, че са изчезнали дните, в които цените са били толкова евтини, че просто ще създавате една реклама и сте готови. Сега имате нужда от проследяване, отчитане и сравнителен анализ, за ​​да сте сигурни, че ще получите добра възвръщаемост на парите си.

Тук ще разгледаме списъка с най-важните актуализации през месец ноември 2017:

  • Facebook съобщава резултатите от третото тримесечие на 2017 година;
  • Актуализация на усилията за прозрачност и автентичност на рекламите;
  • Нови функции за групи и страници за изграждане на общности;
  • Потвърдете домейните си в Business Manager;
  • Facebook официално пуска мобилно приложение, образователен сайт за създатели на видеоклипове;
  • Facebook добавя нови инструменти, които улесняват рекламодателите да достигат до хората в международен мащаб;