Маркетинг Училище Успех, ЛЕКЦИЯ 2: „Маркетинг стратегия“Дата на събитието: 2019-06-28
Приемане на заявки до: 2019-06-27

Маркетинг Училище Успех, ЛЕКЦИЯ 2: “ Маркетинг стратегия“.

На Лекция 1 разгледахме какво е то Маркетинг и защо грешното му разбиране, води до грешни очаквания и грешни резултати, цели и задачи на маркетинга, маркетинг микс и концепции. Също така заедно обсъдихме два практически казуса „Тениска без бранд“ и нова дентална практика на Златни пясъци. Това помогна на аудиторията да осъзнае кои са първите стъпки, които трябва да направи, за да изгради успешен бизнес, базиран на добър маркетинг и бизнес планиране.

Лекция 2 има за цел да покаже как да изградим ефективна маркетинг стратегия. Как да си поставим задачи и цели и определим ролята на маркетинга в тях. Да планираме маркетинг взаимоотношенията си на микро и макро ниво, да разработим стратегия и план вдъхновени от КЛИЕНТИТЕ ни.

Целта на училището e да представи на хората, които се интересуват от маркетинг или имат собствен бизнес, който искат да развиват с помощта на маркетинга, цялостния модел за изграждане на правилен маркетинг и различни възможности за неговото прилагане в он и оф – лайн среда.
Училището ще ви покаже практически начини за изграждане на успешни маркетинг стратегии, чрез които да изградите собствени маркетинг програми, независещи от външни платформи.

С навлизането на дигиталната среда, все повече фирми изпитват затруднение при осъществяването на маркетинг за бизнеса си. Все по-често забелязваме неразбиране или грешна представа за маркетинга или онлайн маркетинга. Започнах да си задавам въпроса, защо се получава така?

Затова ще се върна малко назад в годините, когато всички сме били ученици. Когато сбъркаме отговора на дадена задача, трябва да се върнем отначало, за да направим проверка.

Поради тази причина, аз реших, че за да има такъв голям прецент от фирми, които имат проблем с маркетинга, трябва да се върнем още в началото на задачата. Да разберем как и защо се е появил маркетинга, как се е променял в годините и защо масовото производство доведе до масови търговци и правенето на масов маркетинг и масова реклама. Защо този модел е неработещ днес и как да изградим собствен модел за правене на маркетинг и да бъдем независими от външни платформи кaто  google, facebook, instagram и т.н.

50%  от решението на даден проблем се крие в това, да признаем сами пред себе си, че имаме проблем!

Ако усещате , че  вашият бизнес не върви в правилната маркетинг посока, чувствате се неуверени и трудно може да контролирате изпълнителите на вашата маркетинг стратегия ( нямате такава?- още по-лошо за вас) или искате да опресните и надградите своите знания и умения по маркетинг, то Маркетинг Училище „Успех “ е точно за вас.

Маркетинг училище „Успех“ ще се провежда всеки последен петък на месеца от 18:30 до 20:30ч. в Innovator Варна, ул. София 1. Местата са ограчени, поради капацитета на залата.

ЛЕКЦИИТЕ са напълно БЕЗПЛАТНИ.

За тези от вас, които очакват дипломи и сертификати, ще бъдат разочаровани. Ние няма да раздаваме хвръчащи листи без добавена стойност. В нашето маркетинг училище ще разглеждаме теоретичната основа,  която е необходима на всеки, които иска да развива успешен маркетинг и как тази теория може да бъде приложена на практика. Ще разгледаме теорията с простички примери от нашето ежедневие, без сложни термини и неразбираеми за нормалния човек чуждици. 🙂

БОНУС: На всяка лекция ще разглеждаме по един РЕАЛЕН практически казус на човек от аудиторията , за да анализираме заедно къде и на какъв етап са допуснати грешки, как бързо и „безболезнено“ да ги отстраним и как да бъдат избегнати в бъдеще.

В хода на времето ще ни гостуват лекори, маркетолози с богат практически опит и собственици на фирми, които са изградили собствени маркетинг стратегии и развиват успешно своя бизнес.

За всяка лекция е  необходима е предварителна регистрация.