Какво да правим, ако блокират нашия INSTAGRAM бизнес профил?

Здравейте,
Все повече бизнеси започнаха да използвам Instagram като комуникационен канал. Това е страхотно!
В практиката си обаче срещаме тенденция на проблемите, които се появяват при накои бизнес профили.
Един от най-често срещаните проблеми е, когато Facebook започне да ни известява, че ще изтрие нашия бизнес профил в Instagram.
Вероятно сте запознати, но ако не сте, се радвам да Ви информирам, че от няколко години Faceboook придоби Instagram. Двете социални мрежи се допълват, но имат различни опции за бизнеса. Instagram e мрежа за # и дава възможност на бизнесите да ангажират своята аудитория предимно с визуално съдържание, докато Facebook си остава чудесна възможност за използването на Content Marketing и не само.
За да пускаме реклами в Instagram e необхоидмо Вашата фейсбук страница, да е свързана с инстаграм бизнес профила Ви и чрез рекламния панел може да отбележите Вашите реклами да се показват и в двете социални мрежи.
Възможно е да нямате инстаграм профил и отново да промотирате Вашите продукти/ услуги в инстаграм.Това е опция на Edit Placements:

И така стигаме до момента, при който имаме проблем с инстаграм бизнес профила си?

В училище всички сме учили, че ако получим грешен отговор на дадена задача, то ние трябва да направим проверка. Понякога проверката трябва да бъде направена от самото начало.
Един от най-сигурните начини да получим верен отговор на нашата задаче е, че трябва да знаем какво се търси в нея.
Така е и в Инстаграм. Ако не знаем какви са правилата , при които ние може да използваме инстаграм профил за бизнес цели, то навярно може да нарушим тези правила.
Помнене- Незнанието не ни оправдава!
И така, трябва да знаете, че НЕ може да рекламирате следното съдържание във Facebook & Instagram:

Цигари, Алкохол, Хазарт, Лекарства, Криптовалута, Реклами от типа „преди – след“ / за загуба на килограми/, Наркотици, Хранителни добавки като анаболни стероиди, хитозан, кофрей, дехидроепиандростерон, ефедри и растежни хормони, Оръжия, боеприпаси и взривни вещества, Продукти или услуги за възрастни / като рекламите за контрацептиви трябва да се съсредоточат върху контрацептивните качества на продукта, а не върху сексуалното удоволствие или сексуалното усъвършенстване, и трябва да бъдат насочени към хора над 18-годишна възраст./, Съдържание, което има авторски права, търговска марка, поверителност, публичност или други лични или частни права, Шокиращо, сензационно, неуважително или прекалено насилствено съдържание, Оборудване за наблюдение като шпионски камери и т.н, Рекламите не трябва да съдържат лоша граматика и пунктуация, Заеми или парични аванси, Шпионски софтуер или злонамерен софтуер, Забранени финансови продукти и услуги.
Ако се опитвате да рекламите някое от посочето по-горе съдържание, то Вие трябва да се преоринтирате маркетинг стратегията си и планувате други комуникационни канали с Ваша аудитория.
Колкото и да не Ви се иска да го приемете, това са правила. Който не ги спазва и се опитва да „мине метър“, винаги ще получи грешен отговор на задачата си „Как да привлека повече потенциални клиенти чрез Instagram?“
Ако все пак сте отишли твърде далеч, нарушили сте политиката за поверителност на Facebook, изтрили са Вашата фейсбук страница и под заплаха е Вашия инстаграм профил, който все още не е изтрит, ето какво може да направите.

Официалено становище на служител на Facebook :

„Ако искате за запазите Вашият съществуващ инстаграм бизнес профил с цел да рекламирате Вашите продукти/ услуги, то следва да свържете профила си с друга бизнес страница.
Ако искате да свържете акаунт Instagram към друга страница, ще трябва да превърнете Instagram акаунта в обратно в личен профил (това ще премахне всички статистически данни). Тогава, докато Instagram е личен профил, можете да заявите този акаунт в Instagram на нов бизнес мениджър и страница. След това, след като бъдат вече свързани страницата и профила, можете да превърнете акаунта си в Instagram в бизнес.

Ето връзка със стъпка по стъпка ръководство за промяна от Instagram бизнес в личен профил: https://help.instagram.com/1717693135113805
Това е връзка с ръководство за промяна на личнен към бизнес профил: https://help.instagram.com/502981923235522

Надявам се тази информация да Ви бъдем максимално полезна.
Ако все пак не успявате да се справите сами, мога да Ви съдействам.
Тук ще откриете нашия ценоразпис за Професионална ПОМОЩ при проблеми с Facebook страница/ рекламен акаунт

Не се притеснявайте, ако не сте от/ във Варна. Нужен Ви е само компютър с инсталиран https://www.teamviewer.com и бърз интернет.

Другото е моя работа. 😉

––––––––––
Благодаря за вниманието!
Ако статията Ви е била полезна, споделете я с приятели във Facebook.
С уважение,
Анна Христова