Инстаграм с нови опции за бизнеса от март 2018г.

Когато Instagram обяви за пръв път своята функция за пазаруване, тя предизвика непосредствено вълнение сред бизнес потребителите. Tag-овете за пазаруване на Instagram – точно както звучат – позволяват на отговарящите на условията компании да добавят такива за цена и описание към конкретни продукти във всяко изображение на Instagram, което при кликване довежда потребителя до уебсайта Ви, за да закупи този продукт.

Но Instagram успя бавно да разгърне възможностите за промяна на тази опция, като отдели време за тестове, чиято цел е да не изключва потребители, които са свикнали да виждат повече изображения.

Постепенно Instagram направи таговете за пазаруване по-широко достъпни. След разширяването на опцията за мода на бизнеса и търговията на търговци в САЩ миналата година, сега Instagram ги предоставя и на бизнеса в Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания.
Съвпадениe?!? Не мисля! 🙂

Instagram също така отбелязва, че повече от 200 милиона от всекидневните потребители на платформата посещават всеки ден поне един бизнес профил в приложението, като подчертават възможността за разширения капацитет за електронна търговия. Инстаграм все още е малко внимателен при пускането на пазара, като отделя време, за да гарантира, че няма да наруши потребителския опит, но разширяването ще означава, че много повече фирми вече могат да използват атрактивния формат – което без съмнение ще предизвика интереса на бизнеса.

Искате ли да научите повече? Първо, за да гарантирате, че вашият бизнес отговаря на изискванията за тагове за пазаруване, проверете тук изискванията за допустимост на Instagram. Ако маркирате всички полета, можете да изпратите профила си за преглед – Instagram казва, че процесът на преглед обикновено отнема няколко дни, но може да отнеме повече време, ако се нуждаят от повече подробности.

Ако профилът ви е одобрен, ще получите известие от Instagram и ще можете да включите маркирането на продукти чрез настройките на приложението си.

Oчакваме с нетърпение достъп до услугата и в България.