Блокиране на реклами от страници, които многократно споделят неверни новини

През изминалата година Facebook предприе няколко стъпки за намаляване на фалшивите новини и измами. Понастоящем социалната медия не разрешава на рекламодателите да показват реклами, които се свързват с истории, които са означени като неверни от организациите за проверка на факти от трети страни. Сега Facebook предприе още една стъпка. Ако страниците многократно споделят истории, означени като неверни, тези повторни нарушители вече няма да могат да рекламират  във Facebook.

Тази актуализация ще помогне да се намали разпространението на неверни новини, които ще задържат страниците, които разпространяват фалшиви новини от печеленето на пари. Ако една страница многократно споделя истории, които са маркирани като неверни от проверяващи на фактури от трети страни, те вече няма да могат да пускат реклами във Facebook. Ако страниците спрат да споделят неверни новини, те може да отговарят на условията да започнат да пускат реклами отново.
От Facebook обявиха, че една от приоритетните им цели е да помагат на хората да вземат по-информирани решения, когато срещнат неверни новини.
Последното ктуализиране помага да се нарушат икономическите стимули и да се намали разпространението на фалшиви новини, което е още една стъпка към изграждането на по-информирана общност във Facebook.

Ако статията Ви е била полезна, ще се радваме да я споделите с приятели.

По този начин ще помогнете на повече хора да бъдат по- добре информирани.